БАЛТИМОР-  След години на тлеещо напрежение, конфликтът между Израел и

...
БАЛТИМОР-  След години на тлеещо напрежение, конфликтът между Израел и
Коментари Харесай

Еврейските общности в района на Балтимор усещат въздействието на смъртоносната атака на Хамас срещу Израел

БАЛТИМОР-  След години на тлеещо напрежение, спорът сред Израел и Хамас, терористична организация, избухна в открита война след изненадващо нахлуване от Хамас.

Броят на починалите продължава да пораства, до момента в който локалните еврейски водачи подтикват единството за народа на Израел.

Има доста апели за мир в това, което наподобява е единствено върхът на айсбергът на ескалиращата война сред двете страни.

обръщайки внимание на тероризма, който в този момент се случва в Светите земи.

„ По отношение на съотношението, вероятността, все едно 10 11 септември преди малко са се случили в нашата страна “, сподели равинът Рейчъл Сабат Бейт-Халахми.

Премиерът на Израел предизвести своите жители да се приготвят за дълга и сложна война, откакто Хамас, терористична организация, изстреля ракети и ракети в събота, в това, което публични лица назовават ​​най-голямата изненадваща офанзива там от десетилетия. < /p>

„ Майки и деца, отвлечени от терористи, които в този момент са държани като заложници и бойци, които в този момент са държани в плен, почтени хора “, сподели равин Рейчъл Сабат Бейт-Халахми. Мисля, че светът би трябвало да е ужасяващ и светът би трябвало да работи за отбрана на почтените.

Случващото се в Израел и Газа има световно влияние, в това число тук, в Съединените щати, където държавни чиновници работят за основаване на спокойно съглашение със Саудитска Арабия, с цел да се избегне това, което се случва в този момент.

„ Всеки желае да стигне до стадий на мир, само че това просто го усложни по толкоз доста способи “, сподели Хауърд Либит от Балтиморския еврейски съвет.

Изводът е, че Хамас е терористична организация, чиято цел №1 е да унищожи Израел.

Докато Израел и неговите съдружници работят в поддръжка на уязвимия район, Балтиморската еврейска общественост се събира и предизвиква всички да се молят и да поддържат хилядите, наранени от този продължаващ терористичен акт.

„ Оставете настрани цялата политика, ще има време да продължим нашите диспути в бъдеще, само че ние се събираме в безусловно единение и взаимност в моменти като този, ние стоим един до друг “, сподели равин Рейчъл Сабат Бейт-Халахми.

„ Гледайки обществените медии и другари на другари, които разгласяват, сестра ми е изчезнала, сестра ми умря, фамилиите ми са убити “, сподели Либит. „ Това е една от тези обстановки, в които не желая да виждам, само че не мога да отместя взор. “

Хората ще се съберат в конгрегацията Beth Tfiloh в 19 часа. във вторник, с цел да се молим в символ на взаимност за народа на Израел.

Мерилендската глава на Съвета за американско-ислямски връзки изпрати следното изказване: 

„ Скърбим за загубата на почтен живот през миналия уикенд и повече от седемдесет години противозаконна окупация на Палестина от Израел и неговата брутална блокада на Газа, довела до гибелта, разселването, преследването и дехуманизирането на милиони палестинци. "

" Разговори за ескалацията на насилието в района са непълни без този сериозен подтекст. Не може да има мир при липса на правдивост. Не съществува военно решение на тази рецесия. “

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР